Koningsdaal in Nijmegen doet zijn naam eer aan met een zeer divers aanbod aan woningen met een prachtige architectuur. De woningen zijn gebaseerd op het Basis-wonen concept van Trebbe met een afwijkend gevelontwerp van architect Molenaar. Vibes Building Engineers levert een cruciale bijdrage aan dit complexe project.
 
Complex project
De complexiteit zat onder meer in het inpassen van het gevelontwerp in het concept van de Basiswoning. Vibes heeft onder meer de gevel en de extra verdieping in een van de woningvarianten uitgewerkt. Een groot deel van het werk van de co-makers zit er al in, maar ook het model van installateur Van der Sluis is door Vibes in het bouwkundig model verwerkt. Dat leverde mooie verkooptekeningen op en Van der Sluis had een zeer gedetailleerd beeld van de installaties. Zonder fouten!
 
Bouwkundige oplossingen
De engineering was een behoorlijk complexe klus, met heel wat haken en ogen. Voor alle bouwkundige problemen en details is een oplossing gevonden. Doordat Vibes al eerder betrokken was bij de engineering van de Basiswoning, is het proces erg snel verlopen. Binnen 2 maanden was het 3D-BIM model gereed en de verkooptekeningen voor de eerste 45 woningen gemaakt.
 
Denkwerk
Er is veel denkwerk in gestoken. Onze bouwkundig engineers hadden te maken met moeilijke detailleringen, met ingewikkeld metselwerk met rollagen, koppenstijlen en kroonlijsten. Daarvoor moesten wij al ons bouwkundig inzicht inzetten. Het model heeft zijn waarde bewezen door fouten te voorkomen, bijvoorbeeld bij een kopgevel waar een kamerwand eindigt en waar ook net een kozijn is bedacht. Er zat flink wat druk op en we zijn blij dat we met de soepel samenwerking alle uitdagingen snel en naar tevredenheid hebben kunnen oplossen. De eerste en tweede serie woningen van 45 en 50 woningen zijn uitverkocht en de engineering van de volgende fase van 48 woningen is in volle gang.

Projectgegevens:

Naam: Koningsdaal

Plaats: Nijmegen
 
Opdrachtgever en aannemer: Trebbe
 
Architect: Molenaar & Co Architecten, Rotterdam
 
Installateur: Van der Sluis
 
Levering (door Vibes): FO functioneel ontwerp t/m omgevingsvergunning, incl bouwbesluittekeningen, verkoopcontracttekeningen, incl opties, werktekeningen (TO technisch ontwerp), inclusief opties
 Koningsdaal gevelbeeld type 1