Stadgenoot in Amsterdam heeft een groot aantal huurwoningen in bezit waarvan alleen nog maar papieren tekeningen in het archief staan. Voor het bepalen van de juiste huursom is het invoeren van de juiste gegevens in het woningwaarderingsysteem (WWS) een noodzaak. Daarnaast moeten al deze woningen de komende jaren worden gerenoveerd en aangepast aan de huidige eisen. Ook daarvoor zijn goede tekeningen een vereiste.

De opdrachtgever heeft verschillende alternatieven bekeken om dit grote project zo efficient en kosteneffectief mogelijk uit te voeren. De keuze is hierbij op Vibes gevallen. Vibes kan de 3D tekeningen vervaardigen die de vele soorten gegevens opleveren die nodig zijn voor woningwaardering tegen een concurrerend tarief. De meerwaarde van de extra gegevens en directe invoer daarvan middels een automatische koppeling in het woningwaarderingsysteem zijn grote winstpunten.

Volgens opgave van Stadgenoot levert deze BIM-aanpak de komende 10 jaar een kostenreductie op van 2% per jaar voor het totale renovatie- en onderhoudsbudget.

Gedurende twee jaar zal Vibes bezig zijn met het op deze wijze digitaliseren van woningcomplexen van Stadgenoot die tot voor kort alleen op vergeelde tekeningen in het archief stonden. Vibes zal ook de medewerkers van Stadgenoot trainen, zodat zij zelf dit systeem kunnen onderhouden.

Naam: 20.000 woningen vhe

Plaats: Amsterdam

Opdrachtgever: Stadgenoot

Architect: n.v.t.

Levering: 3D tekeningen, woningwaarderingsysteem invoeren, trainen medewerkers

 13000woningen3a