Het hart van Arnhem krijgt een bijzondere impuls in de vorm van 13 stadsvilla’s. Op de plek waar in de Tweede Wereldoorlog een bombardement de toenmalige huizen heeft verwoest, komen nu weer mensen te wonen.

Het Kerkplein vormt een belangrijke schakel tussen de historische binnenstad van Arnhem en de Rijn. Met de ontwikkeling van dit plein wordt de verblijfskwaliteit en levendigheid in het gebied vergroot, zo is de wens van de gemeente.

Ontwikkelaar KlokGroep werkt vaker samen met Vibes Building Engineers en heeft ook nu aan ons gevraagd om onze expertise op BIM gebied voor hen in te zetten.

In verschillende fases leveren wij de 3D modellen op LOD 300 niveau waar de co-makers hun gegevens in kunnen verwerken. Het Definitief Ontwerp, de bouwaanvraagstukken en verkoop- en verhuurtekeningen worden ook door ons vervaardigd.

Dit alles leidt tot de Nieuwe Werktekeningen, een concept van KlokGroep dat wij samen met hen verder uitgewerkt hebben, om zo optimaal te kunnen inspelen op gebruiksgemak tijdens de bouw. Nieuwe Werktekeningen (NWT) zijn “uitgeklede” werktekeningen waar alle details die tijdens de bouw niet noodzakelijk zijn onzichtbaar zijn gemaakt. Op deze manier kan sneller gewerkt worden en is de kans op fouten veel kleiner. KlokGroep werkt graag met NWT’s , bij diverse eerdere projecten hebben wij deze voor hen gemaakt.

KlokGroep verwacht dat in september of oktober kan worden begonnen met de bouw.

de martinus arnhem

G161102 Ansichten variant 3verdeling Noord 17 05 10

afbeeldingen KlokGroep en De Zwarte Hond architecten