In Abdis Haghe te Den Haag zijn de 2 vrijstaande all-electric woningen uit dit project van 26 woningen opgeleverd. Afgelopen jaar zijn de 24 door Vibes geëngineerde rijtjeswoningen reeds opgeleverd. Ontwikkelaar Timpaan werkt steeds vaker samen met Vibes in dit soort projecten. Timpaan wil middels kwalitatief hoogstaande ontwerpen en realisatie komen tot een gewaarborgde onderhouds- en garantietermijn van minimaal 10 jaar. Dat is voor de eerste 24 woningen in Abdis Haghe en ook voor de twee nu opgeleverde woningen het geval.

De kopers zijn daarmee als nieuwe bewoners de komende 10 jaar ontzorgd. Bijvoorbeeld het schilderwerk buiten (o.a. kozijnen) is bij deze termijn inbegrepen, maar ook het vervangen van de filters voor de WTW installatie.

Controle-metingen met goed resultaat
Om aan te tonen dat de kwaliteit hoog is heeft Koppen Bouwexperts een controle-meting uitgevoerd voor luchtdichtheid. Ook is door middel van een infraroodmeting het warmteverlies gemeten om warmtelekkages in kaart te brengen. Deze metingen lieten zien dat de woningen ruimschoots voldoen aan de eisen die aan de woning vooraf werden gesteld.

All-electric: geen aansluiting voor gas meer noodzakelijk
Uiteraard zijn de woningen voorzien van een WTW ventilatiesysteem en er liggen maar liefst 55 zonnepanelen op het dak, zodat ze grotendeels zelf in hun energie behoefte kunnen voorzien. De goede isolatie zorgt voor een geringe energievraag. Op enkele plaatsen is voor comfort nog bijverwarming geplaatst middels elektrische vloerverwarming en infraroodpanelen. Deze laatste geven een aangename stralingswarmte in bijvoorbeeld de badkamer. Er is dan ook geen aansluiting voor gas meer aanwezig.

De oplevering verliep soepel en na enkele kleine puntjes zijn de woningen overgedragen aan de tevreden nieuwe bewoners. Wij wensen hen veel woongenot in hun prachtige en unieke woonomgeving.

opgeleverd abdis haghe

 infrarood