In opdracht van Urban Hotel Real Estate (UHRE) gaat Van Wijnen Lelystad B.V. het Olympic Hotel Amsterdam, een sporthotel met 309 kamers en tal van faciliteiten realiseren.

Het Olympic Hotel Amsterdam komt pal naast het Olympisch Stadion en is onderdeel van de ontwikkeling van de Sportas. Het hotel zal met zijn torens van 30 en 50 meter de Sportas markeren en een schakel vormen tussen het Olympisch gebied en het gebied met sportfaciliteiten van de Schinkeleilanden (Frans Ottenstadion, Sporthallenzuid).

Het ontwerp is van Rijnboutt, gedelegeerd ontwikkelaar is City Hotel Development B.V. en de installateur is Easy Controls. Vibes is ingeschakeld om duidelijke, werkbare modellen te vervaardigen. Hiervoor zetten wij in de eerste fase de beschikbare informatie om naar werktekeningen op LOD300 niveau. Dan wordt de input van alle co-makers verwerkt naar uiteindelijk een LOD400 model. Hierbij ligt de focus op modellen die goed toepasbaar zijn in de praktijk voor een snelle accurate bouw van dit bijzondere hotel.

De werkzaamheden op de unieke bouwlocatie zijn inmiddels gestart en de oplevering zal medio 2018 zijn.

artistic impression