Vibes Building Engineers heeft een particuliere opdrachtgever geholpen bij het engineeren van zijn droomhuis: een houtskelet passiefwoning. Een passiefhuis is de meest energiezuinige manier van wonen. De sleutelwoorden hierbij zijn optimale isolatie en uitstekende luchtdichtheid.

Het passiefhuis is een optimalisering van de laag energie woning. Het is heel comfortabel en energiezuinig, zowel in de zomer als in de winter. De warmteverliezen zijn zo laag dat er geen conventionele verwarming nodig is. Er is ook geen actief koelingsysteem nodig om in de zomer van een aangenaam binnenklimaat te genieten. Het resultaat: het totale energieverbruik is 75% lager dan bij een traditionele woning.

In overleg heeft onze opdrachtgever gekozen voor houtskeletbouw. Deze bouwmethode biedt veel voordelen zoals tal van prefabricagemogelijkheden, een laag gewicht en een geringe materiaalinzet. In combinatie met onze BIM-engineering kennis, kan de bouw snel en soepel verlopen. In het voorjaar van 2014 hebben we de indieningsstukken voor de omgevingsvergunningaanvraag vervaardigd. Vibes heeft in samenspraak met opdrachtgever, constructeur en toeleveranciers leiding gegeven aan dit proces van ontwerp tot en met omgevingsvergunning. De bouwvergunning is in augustus 2014 toegekend, waarna de bouw is gestart. Dat de bouw snel verloopt is te zien op de foto’s die we van de opdrachtgever hebben ontvangen.

 
passiefhuis-Veessen
 passiefhuis-Veessen-2binnenzijde-passiefhuis-Veessenbinnenzijde-passiefhuis-Veessen-2