Alle Jacob vandermeulen

Bouwbedrijf Lont hanteert bij de ontwikkeling van woningen een vergaande integrale aanpak, waarbij Vibes Building Engineers de bindende factor vormt.
Alle Jacob van der Meulen probeert die centrale regie samen met Vibes vorm te geven. Hij is als werkvoorbereider van Lont zelf nadrukkelijk betrokken bij de stroomlijning van het ontwikkelproces.

“Voordat Patrick te Braak en Maurice ter Stal van Vibes aan de slag gingen met een basismodel, heb ik eerst wat belangrijke gegevens verzameld over bijvoorbeeld fundering en kozijnhoogtes en enkele doorsneden van het geheel. Die hebben we onderling goed afgestemd en daarna kon ik mij aan andere zaken wijden, in de wetenschap dat de Vibes-collega’s de ontwikkeling en inbreng van de co-makers goed in de gaten zouden houden. Het proces heeft een deskundige bewaker nodig”.

Alle Jacob van der Meulen ziet een permanente rol weggelegd voor Vibes. “Ik denk dat ik als werkvoorbereider in de loop van de jaren verder met deze methode te maken zal hebben. Voor het maken van het echte BIM-model vanaf nul, daar hebben we dan Vibes voor.”
 
Alle Jacob van der Meulen
Werkvoorbereider
Bouwbedrijf Lont, Sint Annaparochie (Friesland)