Voor opdrachtgever Stichting Woningbeheer Betuwe in Lienden ontwikkelt Trebbe West 108 woningen en appartementen in de wijk De Slaag in Maurik. AGS Architecten uit Arnhem is daarvan de architect. Zij hebben in eerste instantie een Voorontwerp gemaakt. AGS heeft nu in combinatie met Vibes het verdere ontwerp, de omgevingsvergunningaanvraag en uitwerking in opdracht. Trebbe heeft voor deze combinatie gekozen vanwege de 3D/BIM technieken die worden gehanteerd door Vibes.

Vibeszal in opdracht van AGS al het bouwkundig tekenwerk voor de appartementen leveren. De start daarbij is het komen tot een definitief ontwerp, de toetsing bouwbesluit met bijbehorende berekeningen en het opstellen van de bouwkundige stukken voor de vergunningsaanvraag. Aansluitend moet dan het technisch ontwerp en de uitvoeringstekeningen worden geproduceerd. Trebbe West draagt zorg voor de integratie met de constructeur en de installateur. Ook werkt zij zelf de grondgebonden woningen uit.

U kunt in dit filmpje zien hoe een verregaande samenwerking op basis van BIM in de praktijk in zijn werk gaat, waarbij Vibes een van de partijen is die aan tafel zit.

Naam: De Slaag

Plaats: Maurik

Opdrachtgever: AGS Architekten & Planners Arnhem B.V. / Trebbe West

Architect: AGS Architekten & Planners Arnhem B.V.

Levering: Bouwkundige tekeningen voor definitief ontwerp, toetsing bouwbesluit met bijbehorende berekeningen, bouwvergunning en aanbesteding, technisch ontwerp en de uitvoeringstekeningen, 3D-integratie met constructeur, installatieadviseur en aannemer.

 AGS-Trebbe-Mourik-4a