Vibes Building Engineers is ontstaan uit het tekenbureau van architect Peter Versnel. Hij is in de jaren tachtig van de vorige eeuw begonnen met een architectenbureau in Deventer. In en om Deventer, maar ook ver daarbuiten, staan veel ontwerpen van zijn hand, waaraan deze voorloper van Vibes heeft getekend.

In 2001 werden Peter en zijn compagnon Wilfred Wolf door Jan Kees Pikkaart vanuit Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB) benaderd, om kennis te ontwikkelen op het gebied van 3D-tekenen van gebouwen. Het idee was toen al dat gebouwen beter zouden kunnen worden ontworpen, getekend, voorbereid, gebouwd en beheerd, door het gebruik van 3D tekensoftware. Daarmee was ASVB de eerste die in Nederland kennis en ervaring ging ontwikkelen op dit gebied.

Vibes werd opgericht om de kennis en ervaring op het gebied van 3D en BIM in projecten te ontwikkelen en te gebruiken. Jan Kees was daarbij betrokken als adviseur en kennisontwikkelaar.

In 2009 ontstond, mede door de wens van Peter om zijn carrière af te bouwen, de mogelijkheid voor Jan Kees om in het bedrijf Vibes te participeren. Vibes werd zelfstandig en los gemaakt van het architectenbureau. Wilfred en Jan Kees zijn sinds 2009 samen directeur/eigenaar.

Vibes heeft sinds haar oprichting altijd voorop gelopen bij het toepassen van kennis en software op het gebied van ketenintegratie, samenwerking, 3D en BIM. We hebben ervaren dat deze middelen elk bouwproject aanzienlijk beter en goedkoper maken. Inmiddels passen we deze kennis ook toe voor gebouwbeheer, met dezelfde succesvolle resultaten. Vibes neemt daarmee initiatief in de verbeteringen die de bouwbranche nastreeft.

2eOosterparkstraat-4
bouwJT-zaalblauw3