Emst1
Na het succes van de 5 rijtjes woningen in Emst en de twee vrijstaande villa’s in Deventer, is Vibes door bouwbedrijf Van Laar opnieuw gevraagd voor het project van 6  twee-onder-één-kappers te Emst. Ook voor dit project is er gebruik gemaakt van het ‘WoonHeerlijk concept’ van Van Laar. Afgelopen week zijn de eerste woningen opgeleverd.        

BIM engineeringsproces        
De grote hoeveelheid prefab elementen bij het concept van Van Laar, vraagt om een intensief engineeringstraject voor dit project. Vibes is daarom al vroeg betrokken bij het proces. We hebben Van Laar van advies en assistentie voorzien omtrent het BIM-model. Uit het BIM-model zijn onder andere de verkooptekening en de omgevingsvergunning gehaald.        
Met het LOD300 coördinatiemodel als basis hebben de verschillende co-makers aspectmodellen gemaakt. De aspectmodellen hebben we samengevoegd in het geïntegreerde model. Met de clashcontrole zijn de knooppunten er uitgehaald, waarmee het LOD-400 model gereed is. De productie kan worden gestart en Vibes is begonnen om uit het geïntegreerde model de werktekeningen en uittrekstaten te genereren. 

Proces LOD300 LOD400

Fig. 1 - Het proces van LOD300 coördinatiemodel tot en met geïntegreerd model LOD400 dat klaar is voor productie

Projectevaluatie
Na het engineeringstraject is samen met de betrokken co-makers het project geëvalueerd. Hierin hebben de co-makers, vanuit verschillende disciplines, elkaar van feedback voorzien. Er is vooral gezocht naar verbeterslagen, om het proces voor vervolgprojecten efficiënter te laten verlopen. Dit om met alle co-makers  een nog beter product te leveren waar je trots op kunt zijn. Vibes waardeert de goede samenwerking met bouwbedrijf Van Laar en kijkt uit naar nieuwe ontwikkelingen in de toekomstige projecten.

Levering door Vibes:       

  • verkooptekeningen
  • omgevingsvergunning (*Constructierapport, EPG en MPG door derden)
  • LOD300 coördinatiemodel
  • LOD400 bouwkundig aspectmodel
  • LOD400 kapconstructie aspectmodel
  • Geïntegreerd model LOD400 met co-makers aspectmodellen
  • clashrapportages
  • uitvoeringstekeningen en uittrekstaten.