Vibes Building Engineers is gevraagd om hun bijdrage te leveren aan de renovatie van de ACA flats in Utrecht. De opdracht is afkomstig van DOOR Architecten uit Amsterdam. Zij hebben ons gevraagd voor het realiseren van een LOD300 model van de bestaande situatie. 

DOOR Architecten kent Vibes van de projecten die wij leveren aan de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot. Door de meedenkende aanpak en de snelle levering van correcte modellen in deze projecten is Vibes gevraagd voor deze opdracht.

Het ACA complex betreft 3 portiek flatgebouwen met ieder 10 verdiepingen. De portiekflats zijn gedateerd en worden gerenoveerd. DOOR architecten zal het ontwerp vervaardigen waardoor de flatgebouwen een moderne uitstraling krijgen. 

Vibes heeft het model zodanig opgebouwd dat er eenvoudig gespeeld kan worden met de nieuwe architectuur van het pand. Met het model kan er gemakkelijk geschakeld worden tussen de verschillende disciplines (worksets). De constructie, appartement indelingen en gevelelementen kunnen apart van elkaar in beeld worden gebracht. Met dit 3D model van de bestaande situatie is door Vibes een goede basis gelegd voor een nieuw ontwerp van de ACA flats. 

ACA flats Utrecht totaalACA flats Utrecht constructieACA flats Utrecht gevelACA flats Utrecht plattegrondACA flats Utrecht totaal 2