Waterstate is een kleinschalig nieuwbouwproject dat bestaat uit 8 royale, halfvrijstaande woningen op enorme kavels, direct aan het water. Waterstate ligt in Wiarda; een nieuw waterrijk buurtschap in de populaire wijk de Zuidlanden in Leeuwarden.

Bouwbedrijf Lont ontwikkelt de royale woningen, die praktisch ingedeelde plattegronden en een fijne, tuingerichte keuken hebben. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een statige, classicistische architectuur, geïnspireerd op Friese waterdorpen.

Zowel buiten als binnen bieden de woningen veel ruimte. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm en de hele woning wordt verwarmd via vloerverwarming. Behalve comfortabel, is de woning ook zeer energiezuinig. De zonnepanelen op de garage voorzien in vrijwel de complete energiebehoefte.

Het belang van de juiste installatie modellen is groot
Een energiezuinige woning stelt hoge eisen aan de installaties, deze moeten naadloos verwerkt zijn in het ontwerp van de woning. De juiste modellen zijn van essentieel belang, zodat er geen verrassingen achteraf kunnen ontstaan. Technisch Buro Zonderland is in dit project verantwoordelijk voor deze installaties en zij hebben ons gevraagd hen te ondersteunen.

Wij hebben al eerder tot volle tevredenheid samengewerkt met Zonderland waarbij wij de aanwezige 2D tekeningen omzetten in een volwaardig 3D model. Dit model wordt onder meer gebruikt voor een clash control t.b.v. prefab installaties. Op deze wijze is de kans op fouten geminimaliseerd en kunnen de werkzaamheden sneller uitgevoerd worden.

Combinatie van bouwkundige en installaties kennis is een pré
Intern zijn wij bij Vibes bezig om onze bouwkundige engineers verder op te leiden om meer volwaardige installatie engineers te verkrijgen. Juist de combinatie van bouwkundig inzicht en kennis van installaties geeft ons extra toegevoegde waarde in complexe projecten.

8 woningen te leeuwarden 02